Λιτές και Απέριττες Αλλαγές στον Τρόπο Ζωής Μας

Έχεις βαρεθεί να το ακούς, έλα όμως που το έχεις ανάγκη. Οικονομία είναι η λέξη που σου έχει καρφωθεί στο μυαλό και την οποία ακούς από όλους. Όπου και να κοιτάξεις, όλοι ψάχνουν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρήματα, ακόμη και να βγάλουν, κάνοντας πολλές δουλειές ταυτόχρονα.

Συνειδητοποιείς σιγά σιγά ότι δεν είσαι μόνος, nemme lån 24h. Ναι, ζεις στην εποχή όπου το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη κι αν δεν έχεις χρήμα τότε δεν έχεις και πολλά. Έλα όμως, που μπορείς εύκολα σχετικά να βγεις από το αδιέξοδο.

Πιστωτική Κάρτα

Εάν είσαι από τους τυχερούς-άτυχους που ακόμη έχουν πιστωτική κάρτα, φρόντισε να ελέγχεις την μηνιαία απόδειξη, έτσι ώστε να έχεις χρεωθεί ότι αγορές έχεις κάνει. Κοίταξε επίσης, να πληρώνεις τους λογαριασμούς στην ώρα τους και προσοχή όταν δίνεις τον αριθμό της κάρτας σου για τηλεφωνικές ή διαδικτυακές αγορές. Μην επιλέγεις να κάνεις ανάληψη μετρητών με την πιστωτική σου. Το κόστος του επιτοκίου είναι μεγαλύτερο. Και φυσικά, ΜΗΝ τη δανείζεις σε κανένα.

Κάτι ασημένιοι θησαυροί

Έχει γεμίσει το πορτοφόλι με αυτά τα εκνευριστικά μικρά ασημένια μονόλεπτα ή δίλεπτα και κοντεύει να σου σκιστεί. Και γι’ αυτό υπάρχει μία λύση. Τοποθέτησε ένα γυάλινο δοχείο πάνω από την παπουτσοθήκη ή τη βιβλιοθήκη ή όπου αλλού σε βολεύει και βάλε μέσα αυτούς τους ασημένιους θησαυρούς. Όταν γεμίσει λοιπόν το βάζο, άνοιξέ το και άλλαξε τα κέρματα σε μια τράπεζα.

Βούλωσε με τα χρήματα (lån selvom rki) αυτά όποια χρέη μπορεί να έχεις αφήσει πίσω. Ακόμη καλύτερα αν έχεις έναν αποταμιευτικό λογαριασμό, ώστε να τα κάνεις κατάθεση. Θα εκπλαγείς από το πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις με αυτό τον τρόπο. Και μάλιστα χρήματα που δεν είχες υπολογίσει.

Στρογγυλοποίηση

Πρέπει να πληρώσεις το σουπερμάρκετ, το ψιλικατζίδικο και γενικά διάφορους λογαριασμούς. Οι περισσότεροι από αυτούς συνοδεύονται από λεπτά στο τέλος. Στρογγυλοποίησε το ποσό αυτό και αποταμίευσε με αυτόν τον τρόπο τα λεπτά της στρογγυλοποίησης.

Επιστροφή φόρου ή επιστροφή γενικότερα

Σου χρωστάει κάποιος ή έχεις επιστροφή χρημάτων από το κράτος; Εάν αυτά τα χρήματα δεν τα είχες υπολογίσει, τότε μην τα ξοδέψεις άσκοπα. Προσποιήσου ότι δεν τα έχεις λάβει ποτέ και βάλε τα στον λογαριασμό της αποταμίευσής σου για μια ώρα πραγματικής ανάγκης.

Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτι μου

Εάν έχεις έστω και λίγο οικολογική συνείδηση ή απλά θέλεις να ελέγξεις τους εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού, μπορείς να παραθερίσεις σε διάφορες περιοχές, στις οποίες ναι μεν ξεκουράζεσαι αλλά απολαμβάνεις και όσα σου προσφέρει η φύση.

Για παράδειγμα, σύλλογοι όπως ο Αρκτούρος σου δίνουν την δυνατότητα διαμονής στα καταλύματά τους με μόνη υποχρέωσή σου να ακολουθείς το πρόγραμμα του συλλόγου. Δες το και σαν μια εμπειρία, μιας και το να ταΐζεις αρκούδες ή να βρίσκεις τραυματισμένα άγρια ζώα και να τους προσφέρεις βοήθεια δεν είναι καθημερινή ενασχόληση.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να σε οδηγήσουν σε έναν πιο λιτό τρόπο ζωής, χωρίς αυτό να σου κοστίσει την ψυχαγωγία που αποζητάς. Ο τρόπος που θα κάνεις κάποια πράγματα είναι αυτός που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στη λύση που αποζητάς. Να κάνεις δηλαδή οικονομία και γιατί όχι να μαζέψεις κάποια χρήματα!